mgr Anna Gołębiowska

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Specjalizuje się w prowadzeniu dorosłych pacjentów z zaburzeniami gospodarki węglowodanowej, lipidowej, chorobami autoimmunologicznymi, SIBO oraz z nadwagą i otyłością. >>>

Doświadczony dietetyk kliniczny. W swojej pracy zawodowej kieruje się holistycznym podejściem do pacjenta. Skupia się na znalezieniu przyczyny występujących zaburzeń, nie tylko na ich skutkach. Uważa, że analiza badań klinicznych, dodatkowa diagnostyka oraz dokładny wywiad zdrowotny i żywieniowy pozwalają najlepiej pomóc pacjentowi. Dlatego współpracuje z lekarzami różnych specjalizacji.
Dużą wagę przywiązuje do stylu życia, rytmu dobowego oraz poziomu stresu, które mocno oddziałują na ogólnie pojęty stan zdrowia.
Do każdego pacjenta podchodzi indywidualnie i stara się zrozumieć jego oczekiwania i potrzeby.
Wyznaje zasadę, że każda, nawet niewielka zmiana daje wymierne korzyści i przybliża nas do osiągnięcia zamierzonych celów.

Wieloletnie doświadczenie zdobywała w warszawskich szpitalach oraz poradniach dietetycznych. Stale poszerza swoją wiedzę i kompetencje uczestnicząc w szkoleniach, konferencjach naukowych i webinarach.

Ukończone studia:

  • Dietetyka – Warszawski Uniwersytet Medyczny
  • Psychodietetyka – Wyższa Szkoła Nauk Społecznych

Odbyte praktyki / staże m. in.:

  • Wojskowy Instytut Medyczny – Klinika Chirurgii Ogólnej
  • Centralny Szpital kliniczny MSWiA – Zakład Endokrynologii i Diabetologii
  • Instytut Żywności i Żywienia

Prowadziła cykl wykładów na temat żywienia kobiet w ciąży i w okresie laktacji oraz żywienia niemowląt i dzieci do lat 3.

Prywatnie fanka książek, tańca i owsianki z masłem orzechowym.